Un satelit defect și abandonat în spațiu în anii ’60 s-a reactivat inexplicabil și transmite semnale fantomă spre Pământ

Sună a scenariu de film horror cu buget redus, dar este real. Un satelit abandonat de SUA în 1967 și considerat distrus s-a reactivat singur, iar acum transmite ceea ce astronomii descriu drept „semnale fantomă”.
Satelitul a fost asamblat de Institutul de Tehnologie din Massachusetts pentru a testa canale noi de comunicații și a fost lansat în 1965, dar nu a mai ajuns pe orbita corectă.
Cu toate acestea, a rămas utilizabil timp de doi ani, iar în cele din urmă a fost clasificat drept gunoi spațial.


Potrivit The Vintage News, Satelitul LES1 a făcut parte dintr-o serie de nouă sateliți lansați în același proiect, iar după ce a rămas în adormire timp de 50 de ani, a început să transmită din nou.
Un astronom amator din Marea Britanie a captat pulsuri radio ciudate în 2013 și în cele din urmă a stabilit că sursa era satelitul LES1, care transmitea semnale intermitente.
un-satelit-defect-si-abandonat-spatiu-anii-60-s-reactivat-inexplicabil-si-transmite-semnale-fantoma-spre-pamant
LES1 a „înviat” inexplicabil după o jumătate de secol
Se pare că satelitul se „rostogolește” prin spațiu, ceea ce face ca panourile solare să primească energie solară o dată la câteva secunde și astfel să transmită semnalele curioase.
Dar de ce s-a reactivat satelitul după o jumătate de secol? Cercetătorii nu au un răspuns cert la această întrebare, dar sunt de părere că bateriile s-au dezintegrat până la un punct în care energia generată de panourile solare a ajuns să alimenteze direct aparatul de radioemisie.

Comentarii