Primul caz de oameni „răpiți de extratereștri” care a generat o isterie în mass-media

Cu siguranță ai auzit despre oameni care susțin că au fost răpiți de extratereștri, dar știai că primul caz care a declanșat isteria mass-media se referă la eperimente medicale desfășurate la bordul presupusului OZN?
În 1966 a fost publicată cartea Călătoria întreruptă, în care se ofereau detalii despre experiența neobișnuită a lui Betty și Barney Hill, un cuplu din New Hampshire. În 1975, actorii James Earl Jones și Estelle Parsons au jucat rolul soților Hill într-o adaptare TV a experiențelor cuplului, un film intitulat Incidentul OZN.
Potrivit History.com, Betty și Barney Hill susțineau că fuseseră luați la bordul unei nave extraterestre timp de două ore și că fuseseră supuși la experimente medicale. Sună cunoscut?
răpiți de extratereștri
Betty și Barney Hill. Povestea lor este relatată în presă
Ei bine, în 1961 era o noutate absolută: cazul lui Betty și Barney Hill a fost primul caz de oameni răpiți de extratereștri care a primit atenție din partea publicului și a presei. Chiar și azi, după mai mult de cinci decenii, oamenii care susțin public că au fost răpiți de extratereștri sunt ridiculizați și li se sugerează adeseori să se supună unei examinări psihiatrice.
Soții Hill au făcut asta. Cu ani de zile înainte de apariția cărții și a filmului, cei doi au apelat la consiliere psihologică, fiindcă nu puteau să-și explice lucrurile care li se întâmplau. Dar ce anume spuneau soții Hill că li se întâmplase?
Se întorceau acasă după o vacanță la cascada Niagara și Montreal, traversând cu mașina o zonă izolată din New Hampshire, seara, în jurul orei 10:30. La un moment dat, Betty a început să urmărească o lumină strălucitoare pe cer.
Inițial, a crezut că era o stea căzătoare, însă fenomenul a durat mult prea mult – și se deplasa în sus, nu în jos. După un scurt răstimp, „steaua căzătoare” a început să se miște haotic și să-și schimbe intensitatea luminoasă.
răpiți de extratereștri
Betty și Barney Hill, care susțineau că fuseseră răpiți de extratereștri, își descriu experiența, în timp ce Barney ține în mâini un desen al navei
A văzut o navă cu lumini multicolore și o formă ciudată, deplasându-se de-a lungul lunii. Betty s-a gândit imediat că era vorba de „o farfurie zburătoare” – sora ei relatase că văzuse una cu ceva timp înainte, iar la începutul anilor ’60, în acele vremuri pasionate de călătoria în spațiul cosmic, au existat multe relatări privind fenomene inexplicabile apărute pe cer.
Barney era mai sceptic: credea că ceea ce vede este un avion care călătorea spre Montreal. Barney era un pasionat de aviație și veteran. Era familiarizat cu felul în care zboară avioanele, motiv pentru care a devenit puțin agitat în momentul în care „avionul” și-a schimbat brusc direcția într-un fel în care un avion era incapabil să o facă. Apoi, obiectul a început să coboare spre cei doi.
Cuplul a continuat drumul cu mașina prin pădurile din New Hampshire și, pe măsură ce mergeau, „avionul” îi urmărea, uneori de aproape, alteori de departe. Barney s-a gândit că poate mișcarea mașinii făcea să pară că „avionul” se apropia și se depărta.
Betty i-a cerut soțului ei să oprească mașina și să arunce o privire. De asemenea, puteau să scoată câinele la aer. În acest moment, cei doi credeau că sunt martorii unui fenomen neobișnuit, însă neamenințător.
răpiți de extratereștri
Vedere superbă cu cascada Niagara pe timp de zi
Conform Disclose.tv, când soții s-au oprit, Betty a privit printr-un binoclu și a văzut o navă care se învârtea și care avea lumini multicolore. I-a spus soțului ei că era „ridicol” dacă credea că obiectul era un avion sau o stea.
Barney era mai îngrijorat decât lăsa să se vadă și nu voia să-și sperie și mai mult soția. În cap, și-a trecut în revistă opțiunile: obiectul era prea tăcut ca să fie un elicopter sau un avion, însă părea că se mișcă cu o intenție.

Cei doi soți susțineau că au fost răpiți de extratereștri și supuși unor experimente medicale

Ce putea fi? Soții Hill s-au suit în mașină și au continuat drumul spre casă – de data aceasta cu 110 kilometri la oră, pe drumurile din New Hampshire. Obiectul continua să îi urmărească.
S-au oprit din nou și Barney a ieșit din mașină, de data aceasta cu un pistol. Fiind veteran, armele erau ceva obișnuit pentru el. În plus, dată fiind atmosfera din anii ’60, Barney știa că că multora nu le plăcea faptul că era însurat cu Betty: el era negru și ea, albă.
răpiți de extratereștri
Un OZN în zbor deasupra unei păduri noaptea
De ce este acest lucru important? Fiindcă mulți cred că cei care pretind că au văzut OZN-uriși alte fenomene inexplicabile caută pur și simplu să atragă atenția. Ca bărbat afro-american, tăcut, însurat cu o femeie albă în 1961, Barney în mod sigur nu căuta să atragă atenția.
Când a ieșit din mașină, nava zbura deasupra șoselei. Era de lungimea unui avion, însă plată ca o clătită. Avea și ferestre și, prin acestea, Barney a reușit să vadă figuri care în mod sigur nu aparțineau unor oameni.
A început să ridice arma, însă o voce, aflată aparent în capul lui, i-a spus să nu-și coboare binoclul pentru a ridica arma. Barney și-a spus: „Nu poate fi adevărat!”
A ieșit din starea de fascinație și a fugit înapoi în mașină. Acum îi era frică. Avea un singur gând – acele ființe încercau să-l captureze pe el și pe Betty. A fugit înapoi în mașină și a demarat cu viteză.
O posibilă farfurie zburătoare în New Jersey, 1952
Betty urmărea OZN-ul care se ținea după ei și Barney conducea. Au auzit niște piuituri zgomotoase care veneau din portbagaj. Următoarea amintire a celor doi soți răpiți de extartereștri este că s-au trezit la 56 de kilometri depărtare, cu două ore mai târziu.
Când au ajuns acasă, amândoi au spus că se simțeau nevoiți să-și verifice zonele intime, deoarece se simțeau ca și cum fuseseră violați, deși nu își aminteau nimic. După ce s-au sfătuit, au chemat Forțele Aeriene, care au trimis o echipă de anchetatori.
Au avut o discuție chiar și cu o asociație care se ocupa de „farfuriile zburătoare”, însă nu reușeau să-și aducă aminte nimic din perioada celor două ore. Au început să se vadă cu doctorul Benjamin Simon, un psihiatru și neurolog respectat.
În următoarele câteva luni, prin sesiuni de hipnoză, au reușit să înțeleagă ce li se întâmplase: fuseseră capturați de ființe extraterestre (care arătau foarte mult ca ființele „gri” raportate în multe alte cazuri). Amândoi spuneau că se aflaseră într-o semitransă, conștienți de ceea ce li se întâmplă, însă incapabili să reacționeze.
Imagine cu un OZN. Reprezentare artistică
Cei doi soți răpiți de extratereștri au fost dezbrăcați, li s-au luat mostre din păr și unghii, precum și din piele. În cap, brațe, picioare și coloană li s-au introdus ace.
Cele mai multe proceduri erau relativ nedureroase, cu excepția uneia: burta lui Betty a fost străpunsă cu un ac de 10-15 centimetri. A crezut că verificau dacă era gravidă.
La un moment dat, creaturile au părăsit în grabă încăperea în care se afla Betty. Aflat în stare de hipnoză, Barney a relatat faptul că creaturile fuseseră fascinate de dantura lui.
De-a lungul întregii experiențe, era prezent un „lider” extraterestru, care supraveghea totul. Betty „a vorbit” cu el, printr-o formă de telepatie.  Creatura chiar a glumit cu ea, spunându-i că nu știa mare lucru despre univers.
„Dacă nu știi unde ești, nu are niciun rost să-ți spun de unde sunt eu”, i-ar fi comunicat extraterestrul.
Totuși, ființa din altă lume i-a arătat o „hartă”, pe care Betty a redat-o sub hipnoză. La scurt timp, cei doi soți au fost eliberați și s-au trezit în mașină.
Multe dintre acestea sună familiar, însă soții Hill au fost primii care au relatat despre „perioade de timp lipsă”, extratereștri gri și experimente medicale.
Deși formau un cuplu liniștit, care se ferea de lumina reflectoarelor, soții Hill au devenit o știre de senzație abia în 1965, când un ziar din Boston a aflat de povestea cuplului Hill și a publicat un articol care a atras atenția întregii prese.
Barney Hill a murit în 1969. Betty a murit în 2004, convinsă că a mai fost vizitată de extratereștri în numeroase alte ocazii de-a lungul anilor.


surse:incredibilia.ro

Comentarii