OAMENI DE ȘTIINȚĂ CARE AU MURIT SAU DISPĂRUT ÎN MOD MISTERIOS, DUPĂ CE AU FĂCUT DESCOPERIRI IMPORTANTE PENTRU OMENIRE

Istoria omenirii nu duce lipsă de cazuri de persoane celebre ale căror moarte este învăluită în mister, imediat după ce au făcut descoperiri importante pentru omenire. Moartea acestora a creat numeroase semne de întrebare si nu putini sunt cei care cred ca in spate se află interese ascunse chiar conspirații ale celor care ne conduc din umbră. Să facem o privire scurtă la câteva cazuri ale unor oameni de știință care au murit sau au dispărut inexplicabil după ce au făcut descoperiri importante.
În 1943, corpul neînsuflețit al lui Nikola Tesla fost găsit într-o cameră de hotel, cu seiful spart și cercetările dispărute. În 2016, FBI (Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite ale Americii) a declasificat 250 de documente care oferă o perspectivă nouă asupra lucrării finale a lui Tesla și asupra ultimelor sale zile de viață.
Aceste fișiere vorbesc despre Raza Morții, o armă concepută de Tesla care a trezit interesul superputerilor din Al Doilea Război Mondial – SUA, Uniunea Sovietică și forțele Axei. Din acest motiv, noile documente au convins mulți experți că este necesară o investigație completă pentru a afla ce s-a întâmplat cu Nikola Tesla. A creat el una dintre primele arme de distrugere în masă și a fost ucis pentru ea?
În documentarul „Misterul morții lui Tesla”, difuzat de Discovery Channel, anchetatorul Jack Murphy și istoricul Cameron Prince călătoresc în jurul lumii pentru a căuta informații despre inovațiile lui Tesla și despre cercetările care ar fi dispărut din seiful său. Din ultimul laborator al lui Tesla din Statele Unite și până în Serbia, țara lui natală, echipa caută documentele lipsă pentru a înțelege Raza Morții și intervievează o gamă largă de oameni, inclusiv cea mai apropiată rudă în viață a lui Tesla.
În anii ’80, Ronald Reagan a introdus un program de apărare ambițios numit Inițiativa de Apărare Strategică (supranumit “Star Wars”), care a fost proiectat pentru a distruge rachetele care ar fi fost lansate de sovietici. Între 1982 și 1990, 25 de oameni de știință britanici care au lucrat pentru GEC-Marconi, o companie furnizoare pentru “Star Wars”, au murit în mod misterios. Unii cred că ei au fost uciși de spioni sovietici, iar alții cred că propriul lor guvern i-a omorât.
În 2003, expertul în război biologic, David Kelly, a primit informaţii că guvernul britanic a falsificat datele cu privire la armele de distrugere în masă din Iraq. Prim-ministrul Tony Blair a fost imediat interogat de o comisie parlamentară cu privire la dezvăluirile lui Kelly. Expertul a fost găsit mort în apartamentul său două zile mai târziu. Poliția a spus că a fost o sinucidere, iar un judecător a decis că probele trebuie să fie sigilate timp de 70 de ani, așa că nu vom ști ce s-a întâmplat cu adevărat pentru o lungă perioadă de timp.
Don Wiley a fost un expert în arme chimice, mai ales în antrax. În timpul epidemiei de antrax din 2001, maşina lui Wiley a fost găsită pe un pod, cu cheile aflate încă în contact. Corpul lui a fost găsit mai târziu în râul Mississippi. Un alt om de știință specialist în antrax, Vladimir Pasecinik, de asemenea, a murit cam în același timp.
Astrofizicianul australian Rodney Marks a murit în mod misterios la stația de cercetare din Polul Sud în timp ce lucra la un observator. Corpul lui a fost reţinut de guvern și de către corporaţia contractantă Raytheon din motive necunoscute. A fost dezvăluit mai târziu că Marks a murit fiind otrăvit cu metanol. Trei cercetători diferiți care au lucrat în același proiect au murit în 2013, în timp ce studiau efectele încălzirii globale, ceea ce l-a făcut pe Peter Wadhamm, un alt om de știință, să creadă că ei au fost asasinați de către corporații din industria petrolieră sau de către guvernul Statelor Unite ale Americii.
Considerat un geniu al fizicii, italianul Ettore Majorana a dispărut în 25 martie 1938, la doar 32 de ani, în circumstanțe misterioase şi fără a lăsa vreo urmă. A fost văzut pentru ultima dată în 25 martie 1938, pe un vas care pleca din Palermo spre Napoli. Cu doar câteva zile înainte, şi-a retras din bancă toate economiile şi a lăsat un bilet unui apropiat, în care spunea că a luat o decizie inevitabilă şi îşi cerea scuze pentru problemele pe care dispariția lui bruscă le-ar putea crea.
Trupul său nu a fost găsit niciodată, însă mesajul lăsat a născut ipoteza suicidului. Alții, în schimb, susțineau că fizicianul italian s-a retras la o mănăstire ori că ar fi fugit din țara, alţii erau convinși că ar fi fost asasinat, pentru a fi eliminat din grupul celor care putea realiza bomba nucleară. Probele apărute ulterior, printre care şi o fotografie făcută publică în 2011, i-au făcut pe anchetatori să creadă că Majorana a fost în viaţă în perioada 1955-1959 şi că ar fi fost văzut în Venezuala.
Surse selective: lovendal.roadevarul.ro 

Comentarii