„Mumia cu trei degete” descoperită în Peru nu este umană, spun specialiștii 4 min. de lectură

Unii sunt de părere că aceasta ar putea fi cea mai mare descoperire a tuturor timpurilor. Remarcabilul trup mumificat are câte trei degete la mâini și la picioare și a fost descoperit în Nazca, Peru.
Mumiile îi fascinează dintotdeauna pe istorici, dar această descoperire este atât de stranie, încât ar putea schimba felul în care înțelegem originea omului. Testele indică faptul că această ființă a trăit în urmă cu aproximativ 6.500 de ani.
La finalul articolului vei găsi și un scurt film documentar pe această temă.
Oamenii de știință spun că mumia cu trei degete descoperită în Peru nu este umană
Misterul dăinuie în continuare. „Mumia cu trei degete”, recent descoperită în Peru, nu este umană. Afirmațiile au fost făcute de oamenii de știință care au avut ocazia să studieze în amănunt corpul bizar.
Profesorul Konstantin Korotkov, din Sankt Petersburg, afirmă că rămășițele sunt ale unui umanoid ce nu aparține speciei Homo sapiens.
Mumia găsită în Nazca are două picioare, două mâini, un cap, o pereche de ochi, nas și gură și are o vechime estimată de peste șase milenii.
Folosind scanarea tomografică, putem vedea scheletul mumiei. Țesutul este de natură biologică și compoziția sa chimică indică faptul că ar fi vorba de un om.
Radiografia mumiei scoate în evidență scheletul. Oasele sunt foarte clar conturate
„ADN-ul are 23 de perechi de cromozomi, la fel ca ADN-ul nostru. Pare a fi om dar, de fapt, nu este”, spune Konstantin Korotkov.
Un alt specialist în schelete, doctorul Edson Vivanco, a ajuns și el la concluzia că rămășițele „nu aparțin unui om”, relatează Daily Star. Alți savanți afirmă că acest cadavru straniu, cu câte trei degete la mâini și la picioare, este un fals.
Însă doctorul Vivanco susține că „există multe detalii care indică faptul că acest cadavru este autentic”.
„Este foarte dificil să creezi un craniu cu astfel de caracteristici. Dacă ar fi vorba despre un fals, aș fi primul care ar arăta asta”, afrimă Vivanco.

„Mumia cu trei degete nu este o farsă”

Vivanco a completat:
„Deocamdată, studiem probele. Până acum, n-am găsit nimic care să indice că ar fi vorba de o înșelătorie sau că acest cadavru ar fi fost modificat într-un fel sau altul. Avem multe dovezi care indică faptul că este vorba despre ceva autentic.”
O înregistrare cu așa-zisul extraterestru mumificat din Nazca fost dată publicității în vara anului 2017. Filmarea a fost postată pe site-ul Gaia.com (cu acces cu plată), dedicat fenomenelor paranormale.
Radiografia craniului alungit al mumiei, văzută de aproape
Gaia.com susține că această mumie a fost descoperită în timpul unor excavări realizate într-o peșteră din zonă. După ce și tabloidul britanic The Sun a relatat despre această descoperire, mai mulți experți și adepți au teoriei conspirației și-au îndreptat atenția asupra acestui caz.
Primele controverse provin din aspectul mumiei: dacă ar fi atât de veche, nu s-ar fi putut conserva atât de bine. Alți sceptici au afirmat că mumia arată, de fapt, ca „o creație de carton terminată doar pe jumătate”.
Doctorul Konstantin Korotkov este director adjunct la Institutul de Cercetare din Sankt Petersburg. Într-un documentar legat de ciudata descoperire, Korotkov susține că trăsăturile mumiilor nu sunt simple malformații.
El spune că este vorba de „o altă creatură, un alt tip de umanoid”. Să fie, oare, această mumie exponentul unei străvechi civilizații necunoscute? O rămășiță a „zeilor” care, potrivit multor texte antice, au coborât din ceruri în trecutul îndepărtat?
Ne uităm la vreun membru al unei specii necunoscute, care trăia deja pe Pământ cu mult înainte ca oamenii să apară, sau asistăm la o farsă foarte bine pusă la punct? Mass-media din România au acordat deja spații largi acestei descoperiri controversate (vezi DescoperaNationalAntena1).

Comentarii