DISPARIȚII CIUDATE DE OAMENI CARE PUR ȘI SIMPLU NU POT FI DESLUȘITE DE NICIUN OM DE ȘTIINȚĂ

Exista pe Terra o mulțime de dispariții ciudate care pur si simplu nu pot fi deslușite, la care oamenii de știința au ridicat neputincioși din umeri, negăsind o explicație logica pentru ceea ce s-a întâmplat. Istoria omenirii a consemnat o parte din aceste povestiri si relatări despre dispariții inexplicabile, unele având ca subiect dispariția unei singure persoane, dar in alte cazuri documentate și cercetate este vorba de dispariția unor întregi comunități umane.
Cei mai multi dintre noi refuza sa creadă ca extratereștrii exista și ca obiectele luminoase ciudate care mai apar pe cer din când în când sunt doar niște iluzii. Dar ce ne facem cu fenomenele ciudate care nu-și găsesc explicația nici la oamenii de știința, nici la serviciile secrete? Istoria a consemnat numeroase astfel de întâmplări, care i-au pus pe gânduri chiar si pe cei mai sceptici.
Site-ul descopera.ro, a realizat un top zece ale acestor dispariții, ce își propune sa arunce o lumina asupra momentelor unde poveștile si legendele se termina și avem de a face direct cu fenomenul inexplicabil al dispariției fără urmă…

Dispariția lui Oliver Larch de la sfârșitul secolului al XVIII-lea

Conform relatărilor vremii, Oliver Larch a ieșit din casa într-o iarna pentru a aduce apa de la propria fântâna, când a dispărut brusc. Singurele indicii rămân o serie de țipete omenești care s-au auzit din văzduh si s-au estompat in scurt timp. In unele relatări povestea lui Larch ar fi avut loc in statul Indiana, in altele s-ar fi petrecut in nordul Tarii Galilor. Cel mai veridic loc rămâne cel in care Oliver Thomas din Rhayader, Radnoshire din Tara Galilor a dispărut fara urma in iarna anului 1909.

Paznicii farului de pe insulele Flannan

In luna decembrie a anului 1900, trei oameni din cadrul personalului însărcinat sa aibă grija de farul maritim din insulele Flannan au dispărut brusc de la posturile lor. Cei trei paznici dispăruți au lăsat la fata locului echipamentele si hainele fără de care nu ar fi putut suprevietui in condițiile vitrege de afara. In ciuda eforturilor si căutărilor intreprinse deopotriva de rude si autorități, nu s-a descoperit nicio urma a celor trei paznici. In mod logic, aceștia ar fi dispărut direct din camerele farului unde, conform cercetărilor, ar fi zăbovit înainte de momentul tripartitei. Versiunea politiei si oficialităților in acest caz este ca cei trei paznici au fost maturați de un val gigantic si ar fi fost înghițiți de apele Oceanului Atlantic.

Triunghiul Bennington

Intre anii 1920-1950, orășelul Bennington din statul american Vermont a fost locul unde s-au petrecut o serie de dispariții neelucidate. Pe data de 1 decembrie 1949, John Tetford a dispărut brusc dintr-un autobuz aglomerat sub privirile perplexe ale celorlalți călători. Tetford era un veteran de razboi care se întorcea acasa. Conform declarațiilor călătorilor, acesta dormea pe scaunul sau când brusc nimeni nu l-a mai văzut. Actele, valizele si arma sa au rămas neatinse in compartimentul de bagaje.
Pe data de 1 Decembrie 1946, Paula Welden, o studenta in vârsta de 18 ani a dispărut de sub ochii stupefiați ai trecătorilor in timp ce traversa strada. Nu s-a descoperit pana in prezent vreo urma legata de dispariția sa brusca.
In mijlocul lui Octombrie 1950, Paul Jepson, un băiețel de opt ani, a dispărut din fata părinților săi in timp ce aceștia lucrau la o ferma din Bennington. Căutările îndelungate nu au dus la nici un rezultat.

Tunelul Timpului

In anul 1975 un cetățean american pe nume Jackson Wright isi conducea mașina împreună cu soția sa pe drumul care lega orașul New Jersey de New York. Pentru a ajunge la destinație cei doi pasageri ai mașinii trebuiau sa traverseze tunelul Lincoln. Conform declarațiilor lui Wright odată ce au intrat in tunel cei doi au decis sa traga pe dreapta pentru a sterge parbrizul masinii. Sotia sa Martha a hotarat ca ea va sterge geamurile din spate ale masinii. In momentul in care Wright a terminat de curatat parbrizul si s-a intors spre sotia sa, aceasta disparuse fara urma. Wright nu a auzit si nu a vazut nimic, anchetele si cercetarile amanuntite nu au descoperit nicio urma referitoare la doamna Martha Wright.

Regimentul Norfolk

Trei soldați ai trupelor britanice au afirmat ca au fost martorii dispariției bizare si inexplicabile a unui întreg batalion de soldați in anul 1915 in decursul Primului Război Mondial. Declarațiile lor au survenit la 50 de ani de la ceea ce se cunoaște ca fiind misterioasa dispariție de la Gallipoli din Turcia. Cei trei soldati din cadrul unei companii neozeenlandeze au declarat ca au vazut de la adăpostul unui observator militar, cum intregul Batalion al Royal Norfolk Regiment marsaluia spre dealurile din Golful Suvla.
Acestia se îndreptau spre ceea ce părea a fi un nor de praf care i-a învăluit încet pe toți soldații care au dispărut fără urma. Practic norul misterios s-a ridicat la cer, iar soldații si armele lor au fost de negăsit. La sfârșitul războiului, Imperiul Britanic a cerut in mod oficial Turciei returnarea regimentului Norfolk pe care oficialii britanici il credeau cazut in prizonierat. Turcia a afirmat ca nu deține nici un fel de informații despre acest regiment cu atat mai mult sa retina vreun prizonier. O comisie mixta turco-engleza a făcut cercetări si anchete timp de zeci de ani fără sa găsească vreun indiciu referitor la acesta dispariție de proporții.

Legenda lui David Lang

Acest caz faimos s-a petrecut in septembrie 1880 lângă o ferma din Gallatin Tennese, sub ochii mai multor martori. Cei doi copii ai familiei Lang, George si Sarah se jucau in fata casei familiei, in timp ce părintii lor, David si Emma, isi pregăteau caii pentru a-i duce la pășunat. In acest timp, judecătorul August Peck se apropia de casa familiei Lang. David Lang a dispărut brusc împreuna cu caii sai in timp ce se îndrepta spre pășune sub ochii stupefiați ai soției sale, copiilor, judecătorului Peck si ai angajaților de la ferma. Cercetările nu au dus la niciun rezultat, cu toate acestea la câteva luni de la dispariție copii lui David au descoperit ca iarba din preajma locului unde a dispărut tatăl lor si-a schimbat culoarea in galben decis pe un diametru de 5 metri.

Satul care a dispărut

Dispariția unei persoane poate fi pusa pe seama a diferite cauze explicabile. Insa dispariția fara urma a unui sat cu peste 2 000 de persoane este un incident misterios din toate punctele de vedere. In noiembrie 1930, Joe Labelle, un negustor de blănuri, se îndrepta spre o asezare a eschimoșilor de pe tarmul Lacului Anjikuni din nordul Canadei. Labelle era un obisnuit al satului compus din 2 000 de indivizi care se ocupau cu pescuitul, avand multi prieteni printre acești eschimoși. Cand a sosit in sat a observat cu stupoare ca acesta era pustiu, toate cabanele erau lipsite de oameni, in rest acolo erau haine, unelte, arme, blanuri si chiar hrana si provizii neatinse. A descoperit astfel un foc aprins deasupra caruia se rumenea o bucata de carne. Labelle a anuntat pe loc autoritatile care au inteprins o ancheta fara rezultat…
Citește și:
Adevăr sau fictiune?3000 de soldați au 
dispărut în anul 1939 fără nicio urmă. Nici până astăzi nu s-a găsit o explicație logică
Autoritățile au descoperit totuși unele aspecte șocante. Toti câinii de sanie ai eschimoșilor muriseră de foame si zăceau îngropați sub un strat gros de zăpada, in timp ce cadavrele din cimitirul eschimos au fost dezgropate si orice rămășita umana dispăruse.
Vezi mai multe pe descopera.ro

Comentarii