5 petroglife și picturi rupestre antice care înfățișează „ființe din alte lumi”

Oamenii care au trăit pe Pământ acum câteva mii de ani au lăsat în urma lor numeroase petroglife (simboluri în piatră) și picturi rupestre bizare.
În multe dintre aceste mesaje rămase pentru posteritate, civilizațiile antice au înfățișat ființe stranii, nenaturale, unele cu șase degete, purtând „căști și sandale” și îmbrăcate în straie pe care astăzi cei mai îndrăzneți dintre observatori le interpretează a fi costume spațiale.
În mod inexplicabil, multe culturi antice, precum cea chineză, mayașă, aztecă sau incașă, vorbesc despre „vizitatori din ceruri” care au adus cu ei cunoștințe prețioase pentru omenire.

Niște vizitatori ciudați

picturi_rupestre_01
Însă, chiar și înainte ca aceste civilizații să vorbească despre zeii care au coborât pe Pământ, au existat și alte relatări privind ceea ce astăzi am fi tentați să numim „vizite ale ființelor din alte lumi”.
Dacă analizăm unele picturi rupestre și petroglife de pe toată planeta, vom observa că oamenii din vechime au relatat diverse evenimente importante.
Pe aproape toate petroglifele găsite până acum există reprezentări ale unor entități care nu par a fi umane. Dar și mai fascinant este faptul că, deși aceste petroglife se găsesc la distanțe de mii de kilometri depărtare, „oaspeții misterioși” sunt înfățișați aproape identic.
Acest lucru i-a făcut pe mulți să creadă că strămoșii care au cioplit sau pictat aceste reprezentări trebuie să fi văzut aceste ființe la un moment dat. Care este originea acestor siluete? Din ce lume au venit? Au fost, oare, personaje din vise, apariții în stări de transă, reprezentări ale zeilor închipuiți sau chiar ființe „în carne și oase”, de pe alte planete?
Să aruncăm o privire asupra câtorva dintre cele mai ieșite din comun descrieri ale „anomaliilor” descoperite până acum!

Picturile rupestre din Australia

picturi_rupestre_02
Extrem de interesante sunt niște picturi rupestre descoperite în Kimberley, Australia, în 1838. Acestea reprezintă niște creaturi ciudate, denumite „wandjina”.
Există mai multe detalii interesante legate de arta descoperită din Kimberley. În primul rând, vârsta picturilor rupestre a devenit subiect de dezbatere între numeroși cercetători.
Unii sugerează chiar faptul că misterioasele opere de artă ar putea avea o vechime de peste 100.000 de ani.
Potrivit legendelor locale, aceste ființe stranii denumite „wandjina” au adus civilizația și prosperitatea pentru popor.
picturi_rupestre_03
La fel ca în cazul multor altor culturi antice de pe glob, se spune că enigmaticele ființe „wandjina” au venit din ceruri.
Și mai impresionant este faptul că în multe culturi antice se regăsește simbolul șarpelui sau al dragonului.
Se pare că și totemul „wandjina” era un șarpe cu pene (care ne trimite cu gândul la zeul Quetzalcoatl, din mitologia aztecă, reprezentat printr-un șarpe cu pene).
Însă și mai fascinante sunt alte reprezentări ale „wandjina”. Ei sunt înfățișați ca niște figuri umanoide ciudate, fără guri, cu ochi negri uriași și fețe albe și palide, înconjurate de niște halouri ciudate.
Aceste picturi misterioase au primit fel de fel de interpretări. Unii au spus că ele ar fi reprezentări ciudate ale unor ființe umane și bufnițe gigantice.
Alții merg mai departe și avansează teoria astronauților antici – puternic vehiculată astăzi în mass-media -, niște ființe care au vizitat Pământul în trecutul îndepărtat.

Picturile rupestre din India

picturi_rupestre_04
O altă descoperire fascinantă, care cuprinde ceea ce ar putea fi reprezentări ale unor vizitatori de pe o altă planetă, se află în India.
Aici, cercetătorii au descoperit mai multe opere de artă antice stranii, care datează de acum 10.000 de ani.
Ele reprezintă ceea ce mulți au interpretat ca fiind ființe din alte lumi,și obiecte în formă de discuri.
Potrivit experților indieni, e ca și cum oamenii de acum 10.000 de ani au creat aceste picturi rupestre după ce au vizionat filme științifico-fantastice din zilele noastre.
Aceste opere de artă antice ciudate se află în niște peșteri situate lângă orașul Charama, în districtul Kanker.
Un arheolog din India crede cu tărie că aceste picturi rupestre reflectă faptul că acum 10.000 de ani oamenii știau că nu suntem singuri în univers.
J. G. Bhagat a făcut niște comentarii foarte interesante în legătură cu enigmaticele picturi rupestre:
„Picturile sunt făcute cu culori naturale, care abia dacă au pălit puțin, în ciuda trecerii atâtor ani.
Figurile ciudate sunt înfățișate ținând în mâini niște obiecte ca niște arme și sunt lipsite de trăsături clare.
Notabil este faptul că le lipsesc nasul și gura. În câteva dintre imagini, sunt înfățișate purtând costume spațiale.

Tassili n’Ajjer: Dovada că astronauții antici au existat?

picturi_rupestre_05
Operele de artă antice descoperite în Tassili n’Ajjer par a înfățișa niște creaturi misterioase cu căști, mănuși și costume ciudate.
Până în ziua de azi, experții au reușit să catalogheze în jur de 5.000 de picturi rupestre din regiune. Din păcate, numai 20% dintre acestea mai sunt vizibile în ziua de azi, deoarece majoritatea au fost distruse de eroziune.
Se crede că vârsta acestor picturi rupestre este de aproximativ 10.000 – 15.000 de ani. Pe lângă numeroasele opere de artă cioplite în stâncă, s-au găsit reprezentări de girafe, struți, elefanți, aligatori și hipopotami.
picturi_rupestre_06
Acest lucru demonstrează că regiunea Saharei era plină de viață în trecutul îndepărtat. Însă lucrul cel mai greu de înțeles îl constituie reprezentările misterioase ale unor ființe care, în aparență, au căști și costume.
Potrivit mai multor cercetători, acestea seamănă cu astronauții zilelor moderne. De ce ar fi pictat locuitorii antici din Tassili n’Ajjer figuri umanoide cu căști și costume spațiale dacă nu ar fi văzut cu adevărat așa ceva?
Este, oare, posibil ca localnicii din peșterile din Tassili să fi înfățișat niște ființe care i-au vizitat cu adevărat și nu doar niște „năluci” sau ființe imaginare? Potrivit multor cercetători, această posibilitate trebuie luată în calcul.

Petroglifele din Toro Muerto

picturi_rupestre_07
Alte opere de artă misterioase, care înfățișează ființe stranii, pot fi găsite în Peru. Este vorba despre misterioasele petroglife din Toro Muerto.
Potrivit multora, ele înfățișează figuri umanoide bizare. Petroglifele acoperă o zonă cu o lungime de mai mulți kilometri.
Printre nenumăratele cioplituri de la Toro Muerto se află niște reprezentări interesante a ceea ce par a fi ciobani, vânători și figuri semirealiste și figuri zoomorfe, precum jaguari, condori, cămile și pești.
picturi_rupestre_08
Oamenii antici au reprezentat și floarea-soarelui, copaci fără crengi, precum și simboluri geometrice, zig-zaguri, pătrate și forme romboidale.
Tot aici se află inscripții, gravuri și scrieri bizare, toate acoperind o suprafață de aproximativ patru kilometri pătrați. Cele mai misterioase inscripții de la Toro Muerto sunt cele care înfățișează niște creaturi ce nu par a fi umane.
Și mai fascinant este faptul că unele dintre petroglifele de la Toro Muerto seamănă în mod bizar cu picturile din Australia.
Ființele reprezentate la Toro Muerto au niște caracteristici ciudate, precum antenele din vârful capului.

Petroglifele de la Karahunj, Stonehenge-ul Armeniei

picturi_rupestre_09
Acest sit antic, situat în Armenia zilei de azi, este fascinant din mai multe motive.
În primul rând, mulți cercetători susțin că el este mai vechi decât situl de la Stonehenge, din Anglia, și decât piramidele din Egipt.
picturi_rupestre_10
Acest complex antic are o suprafață de șapte hectare și conține numeroase gravuri stranii, create de civilizațiile din regiune cu mii de ani în urmă.
Câteva dintre aceste gravuri înfățișează niște ființe ciudate, cu capete alungite și ochi migdalați. Aceste figuri stranii sunt similare cu reprezentările moderne ale așa-zișilor extratereștri cu pielea gri.

Comentarii