5 fenomene stranii, încă neexplicate, surprinse în fotografii

Deja de aprope două secole, fotografiile fac parte din viața noastră. Imortalizând diferite evenimente, fotografiile ne oferă șansa să retrăim acele clipe. Dar există unele fotografii care surprind fenomene stranii, apariții inexplicabile și lucruri care se află dincolo de oameni și de emoțiile lor.
Existența anumitor elemente din aceste fotografii este greu de explicat rațional. Ele creează mistere ce sfidează logica. În acest articol, îți prezentăm cinci astfel de fotografii ce surprind fenomene stranii, încă neexplicate.

1. Femeia de la etajul 97 din World Trade Center

fenomene stranii
Clipa dinaintea morții. Aici poți vedea imaginea la rezoluție maximă
Iată primul exemplu de pe lista noastră cu fotografii ale unor fenomene stranii. După evenimentele de la 11 septembrie 2001, a apărut o fotografie care arăta zona în care avionul lovise turnul de Nord.
În partea de jos a imaginii (în conturul roșu) se vede o femeie, la etajul 97. Femeia stă pe marginea clădirii, se ține cu o mână de o coloană, iar cu cealaltă mână face semne, probabil pentru a atrage atenția, fiind în căutare de ajutor.
Imaginea a alimentat teoria conspirației potrivit căreia turnurile au fost demolate intenționat. Asta, deoarece femeia, aflată în zona de impact, este în mod evident vie, ceea ce înseamnă că nu era destulă căldură emanată pentru a putea topi oțelul din structura clădirii.
Lăsând deoparte controversa, imaginea arată disperarea celor care au rămas captivi în clădire. Femeia nu poate fi identificată exact, dar este posbil să fie vorba de Edna Cintron, în vârstă de 46 de ani, angajată a companiei de asigurări Marsh & McLennan.

2. Mabel Chinnery și fantoma din mașină

fenomene stranii
Într-o zi din anul 1959, Mabel Chinnery, din SUA, a mers la cimitir să viziteze mormântul mamei sale. Din întâmplare, avea la ea un aparat de fotografiat.
După ce a făcut câteva fotografii cu mormântul, i-a făcut o poză și soțului ei, care o aștepta singur în mașină. Când filmul a fost developat, ambii soți au fost surprinși să vadă fața unei persoane care purta ochelari, așezată pe bancheta din spate a mașinii.
Mabel Chinnery a recunoscut imediat imaginea ca fiind cea a mamei sale. Mai mulți experți care au analizat fotografia au afirmat că este autentică.

3. Fenomene stranii pe Marte: Roverul Curiosity și dâra de lumină

fenomene stranii
În 2014, modulul robotic spațial Curiosity realiza fotografiile obișnuite pe planeta Marte, însă o fotografie era diferită de toate celelalte. În ea se putea vedea o dâră de „lumină” albă.
Scott Waring, crecetător al domeniului OZN, susține că această fotografie indică faptul că pe Marte trăiesc creaturi inteligente, însă poziția oficială a NASA este că punctul luminos este doar rezultatul reflexiei luminii solare pe suprafața netedă a unei pietre.

4. Fenomene stranii în spațiu: „Cavalerul Negru”

fenomene stranii
În 1998, NASA a făcut o fotografie care reprezenta un obiect negru undeva în spațiu, pe orbita Pământului. Potrivit unor teorii ale conspirației, este vorba de un satelit extraterestru, denumit „Black Knight” („Cavalerul Negru”).
Potrivit acestei versiuni, satelitul orbitează Pământul de aproximativ 13.000 de ani. Din punctul de vedere al NASA, „Cavalerul Negru” este doar o bucată de „gunoi spațial”, un strat termic reflectorizant scăpat în spați în urma unei misiuni extravehiculare a unui cosmonaut.

5. Raza din cer la locul accidentului

accidentul
Iată ultimul exemplu de pe lista noastră cu fotografii ce surprind fenomene stranii. Pe 25 aprilie 2017, Hanna Simmons, de 23 de ani, fiica ei A’lannah, în vârstă de 9 luni și Lauren Buteau, în vârstă de 28 de ani, călătoreau cu mașina, în apropiere de Gainesville, Georgia.
Pe drum, Hanna Simmons a pierdut controlul mașinii și a lovit frontal un alt autoturism. Accidentul, în care au murit toate trei, a provocat un ambuteiaj din cauza căruia Anisa Gannon, aflată la volan într-o altă mașină, în drum spre birou, a întârziat la serviciu.
Ca să-i dovedească șefului ei că ambuteiajul a fost cauza reală a întârzierii la locul de muncă, Anisa a făcut mai multe fotografii. În mod surprinzător, una dintre imagini surprinde o rază de lumină deasupra scenei accidentului, iar alte două puncte luminoase apar peste rază.
După ce a văzut fotografia, mătușa Anisei Gannon, Tara Noble, a căutat familia victimei și le-a arătat rudelor imaginea. Acestea au afirmat că preferă să creadă că fotografia arată cum sufletele „se ridică la ceruri” după tragedie.

Comentarii